• artOmonde

Galleri Himmerland

Opdateret: 1. dec. 2020

Det er ikke meget søvn Carina Österman og Hans Jørgen Pedersen får, når de både har fuldtidsjobs og et galleri der skal passes. Til gengæld elsker de det de laver. Og det er man slet ikke i tvivl om, når man besøger dem i deres store galleri, som ligger i hjertet af den vesthimmerlandske natur.


Carina og Hans Jørgen har altid interesseret sig for kunst og har da også selv prøvet at kaste sig ud i at male, dog kun som en hobby. Da de en dag var på udkig efter et nyt maleri havnede de hos Galleri Himmerland. De forelskede sig hurtigt i den helt specielle stemning og de smukke naturfyldte omgivelser og da tidligere ejere annoncerede at de ville stoppe, besluttede Carina og Hans Jørgen sig for at slå til. Carina og Hans Jørgen flyttede derfor fra Aalborg til Vest Himmerland for at overtage galleriet i 2017. For Carina var det lidt af en omvæltning at flytte på “landet” efter at have boet i storbyer som Aalborg, Stockholm og Toronto, men for Hans Jørgen var det derimod som at komme hjem igen, da han er født og opvokset på egnen.


Ikke et helt almindeligt galleri.

Galleriet har eksisteret siden 2008 og er opbygget i den over 100 år gamle gårds, tidligere stalde og lade. Det er resulteret i et kæmpe udstillings areal på 670 kvm som er indrettet enkelt og hyggeligt, som giver besøgende plads til ro og fordybelse i en uhøjtidelig atmosfære. Galleriet præsenterer kunst fra mere end 20 forskellige kunstnere fra hele verden. Hovedvægten ligger på malerier, men der præsenteres også forskelligt kunsthåndværk i fx træ, gips, papmaché og genbrugsmaterialer. Du kan finde alt fra små akvarel og tusch tegninger til store malerier. Priserne variere fra 500-22.000 kr. og der er derfor noget for enhver pengepung. Det er vigtigt for Carina og Hans Jørgen at alle har mulighed for at købe et stykke kunst med hjem, uanset om man er studerende, i arbejde eller pensionist. Alle kunstnerne er specielt udvalgt med stort fokus på kvalitet, originalitet og ikke mindst variation, så besøgende i galleriet får mulighed for at nå vidt omkring, i kunstens verden.


Servicen er altid høj hos Galleri Himmerland og man får altid en personlig og professionel betjening. For at hjælpe kunderne bedst muligt med at vælge et maleri, bruger de appen artomonde som værktøj. ”Vi ser artomonde som et vigtigt redskab til at yde den bedste service til galleriets kunder. Med mere end 300 kunstværker i udstillingen og på lager, kan det være svært at få et overblik over mulighederne for at finde et passende kunstværk. Med artomonde kan en kunde i ro og mag studere samtlige af galleriets værker, og desuden afprøve dem på egne vægge. Disse muligheder er blevet modtaget med stor begejstring, og nok så vigtigt er det flere gange resulteret i, at kunden får valgt det rette kunstværk til sit hjem”.


En oplevelse ud over det sædvanlige.

Kunst er mange ting, og opleves forskelligt alt efter hvilke øjne der ser. Carina og Hans Jørgen ønsker at vise kunsten på forskellige måder og ikke kun som et maleri på en væg. Derfor gør de meget ud af at skabe oplevelser for deres besøgende. Det gør de fx ved at invitere nogle af deres kunstnere ned i galleriet, så kunder og andre interesserede kan se hvordan en kunstner arbejder og finder inspiration. På den måde skaber de et forhold mellem kunstner og kunder og ikke mindst mellem galleriet og kunstneren. Kunst vækker nogle følelser inden i os og er derfor, for mange meget personligt at købe. Ved at præsentere kunsten som en oplevelse, kommer man til at føle at man køber en del af kunsten og ikke bare et maleri.

De to galleriejere håber på at de kan få flere til at få øjnene op for kunstens magiske verden og at kunne trække besøgende længere væk fra.


Der vil i galleriet være 8 forskellige særudstillinger i løbet af sæsonen, med henholdsvis 2 af de 24 kunstnere i fokus. Nogle af kunstnerne vil man kunne møde personligt, stille spørgsmål og se hvordan de arbejder.


I forbindelse med at Made in Denmark kommer tilbage til Gatten, vil du i uge 21 kunne opleve Maiken Hejnfelt male i Galleriet. Der vil være mulighed for at få en lille snak med Maiken og komme lidt tættere på hende og hendes kunst. Der vil stadig være mulighed for at se alle de andre malerier der bliver præsenteret i galleriet.


I uge 42 (efterårsferien) kan du opleve Kathrine van Godt, Henrik Dencker og Sonny Schneider udfolde deres kreative og kunstneriske talenter, når de går sammen om at lave kunst i galleriet.


Galleriet har åbent alle weekender og helligdage samt i sommerferien.


Se mere på www.galleri-Himmerland.dk147 visninger0 kommentarer