• artOmonde

ArtOmonde - eventyret slutter her ❤️

Opdateret: 18. dec. 2020


Jeg har besluttet mig for at lukke døren ind til ArtOmondes univers, så en ny kan blive åbnet. Både for mig og ArtOmonde.


Men inden jeg lukker, vil jeg fortælle dig hvordan ArtOmonde blev til, hvad den har betydet for mig, og andre, og hvorfor jeg nu lukker. Jeg håber, at du vil læse med.


✨ Årene med ArtOmonde har været fantastiske. Op og nedture men lærerige som intet andet ✨Fra idé til produkt og virksomhed


Faktisk startede eventyret 💫 for 9 år siden, da jeg var på barsel med min yngste, Conrad.


Ideen om, at stå på et loppemarked, og se om det jeg ville købe passede ind derhjemme, formede sig langsomt. Men teknologien var endnu ikke til det og da jeg spurgte forskellige "forretningsmænd" fik jeg at vide, at der jo ikke var penge i det. At jeg efterfølgende har fundet ud af, at det faktisk var præcis deri forretningsplanen lå, er en anden historie. Man bliver så klog undervejs 😉


Et par år senere begik jeg et fejlkøb af et maleri og indså, at det var præcis sådan et værktøj, der kunne have hjulpet mig. Man skulle kunne stå på et galleri og prøve værket af inden man tog hjem. Teknologien havde nærmet sig noget jeg kunne bruge og jeg vendte mig derfor mod kunstverdenen. Det var deri forretningen lå sagde "forretningsmændene", så ArtOmonde kom til verden ❤️


Og sikke en rejse. Fra almindelig dødelig IT-projektleder til at starte min egen virksomhed hvor min idé blev til et produkt, en digital service, der blev til ArtOmonde appen. Jeg kommer fra ITverdenen så appen var egentlig ”nem” nok at få udviklet, da jeg først havde fundet udviklerne.

ArtOmonde appen kom på AppStore og antallet af downloads steg hurtigt

🥂🍾

Det var en fuldstændig fantastisk og uvirkelig følelse!


Men netop dér gik det op for mig hvor meget på bagkant jeg var med markedsføringen og hvor grænseoverskridende det var at starte SoMe, for det drejede sig jo meget om mig. En go-to-market strategi er en af de vigtigste erfaringer jeg tager med mig, virksomhedsmæssigt. Det pudsige er, at jeg idag synes, at launch er noget af det sjoveste, netop fordi det inkluderer mange forskellige områder 😊


ArtOmonde var mere end en indretnings app

I 2017 tilføjede jeg et kort til appen. Det skulle være muligt at finde ud til de små kunstnere, der ofte ligger steder man ikke ellers finder frem til. Idéen var opstået pga. en oplevelse på galleribesøg i Paris. Kortfunktionen blev testet på Kunstrunden Nordsjælland og det viste sig, at være en super god tilføjelse! Det var derfor også kortfunktionen, der førte ArtOmonde ind i turistbranchen hvor jeg sammen med Visit Nordsjælland fik fokus på kunst og oplevelser i Nordsjælland. De fleste kunstnere på appen var på det tidspunkt fra Nordsjælland så derfor gav det mening at starte der. Samarbejdet kom der bl.a. en lille film ud af. Du kan se med her.


I 2019 blev ArtOmonde til et helt univers. Natascha Ernstpris blev en del af ArtOmonde og sammen fik vi startet ArtOmonde Magazine (denne blog) og satte udstillingen "Transformation 2019" op i samarbejde med PlanBørnefonden. En fotoudstilling af Signe Vilstrup om kvinder i Kibera, slummen udenfor Nairobi. Udstillingen var et magisk morgenmadsprojekt (ideen opstod en søndag morgen) og var hårdt, spændende, nyt og utroligt givtig på så mange planer. Billederne og historierne er stadigvæk at finde i appen. Udstillingen kan du læse mere om her .


Men hvorfor stoppe nu?

Jeg vil bestemt ikke lægge skjul på at det er super ærgerligt, at ArtOmonde ikke blev en pengesucces. Uden penge har det ikke været muligt at få appen til at matche de ideer og muligheder, der er kommet undervejs. Og det havde virkelig været sjovt!


Derfor burde det værste ved at lukke også være, at der ikke er tvivl om at der er et behov for appen samtidig med, at der idag findes en solid forretningsplan.


Men fra min side er løbet kørt, luften er gået ud af ballonen. Og så må vi se med ArtOmonde. Pga. "Empowerment gruppen"* kører appen heldigvis videre og jeg håber, at så mange som overhovedet muligt fortsat vil bruge den, så længe det lader sig gøre. Du kan skrive på mette@artomonde.com, hvis du ønsker at prøve. Jeg vil vende tilbage hurtigst muligt.


Hvad er det vigtigste jeg tager med mig videre?

Vigtigst for mig er, at jeg har lært at turde! For netop derfor tog jeg skridtet fra idé til virksomhed og jeg er mega stolt af at være kvinden bag ArtOmonde 💃


At jeg turde starte ArtOmonde var vildt, at jeg nu tør stoppe er nærmest vildere!Tak til dig! ❤️

Jeg har skrevet dette blogpost netop for at sige tak til alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt gennem årene. For ArtOmonde blev bygget på samarbejde, tillid og relationer. De tilknyttede kunstnere og gallerier har været fantastiske og har vist mig hvor vigtigt det er at bruge sine kreative evner. Jeg vil aldrig glemme den evige opbakning og lyst til at være med på rejsen. Og selv nu har "Empowered by"* gruppen bakket op, så appen kan køre videre (det koster penge at drifte den 😉). Jeg føler mig meget priviligeret og er meget taknemmelig over at have mødt så mange fantastiske mennesker. Kunstnere, galleriejere, samarbejdspartnere, interne og eksterne medarbejdere og det store heppekor på sidelinjen.

Jeg glemmer jer aldrig! ❤️


Næste skridt!

Det spændende er nu den dør, jeg skal til at åbne. En dør med en masse idéer og nye muligheder for både mig og ArtOmonde. Jeg glæder mig og vil være evigt taknemmelig for, at ArtOmonde førte mig videre denne vej. Både privat og professionelt. For ArtOmonde har været en tømmerflåde for mig gennem nogle svære år og en fantastisk personlig udviklingsrejse. Og det er det jeg skal minde mig selv om, når jeg ser tilbage. Men det er en helt anden historie 😉


Tak til dig – for alle årene sammen med mig og ArtOmonde ❤️


*Empowerment gruppen består af: Kunstner Louise Thygesen, Galleri Himmerland, Hornbæk Kunstnerne, Kunstner Anne Mette Hoier Nielsen og kunstner Anne Grethe Pind 😊🙏PS: Går du med en lille virksomhedsidé i maven har jeg et par erfaringer jeg vil dele ud af:


  • Hold fast i din oprindelige ide, uanset hvad andre siger! Det er den, der giver dig energi, også de svære dage.

  • Prøv at finde den gode forretningsplan, det er nu sjovere at kunne udvikle sit produkt undervejs (og holder du dig til ideen er jeg sikker på at den nok skal vise sig 😉)

  • Sæt flere mål end blot penge. På den måde vil din virksomhed altid blive en kæmpe succes for dig og der er virkelig noget at lære og en masse mål at sætte!

  • Er du et socialt menneske, som jeg, så sørg for at få andre med fra starten. At dele glæder og sorger er virkelig en væsentlig del. Det er en vild rejse fyldt med op- og nedture.

  • Mind dig selv om hvor du var, da du startede. I bagklogskabes lys glemmer man hurtigt.

Og med disse vise ord vil jeg nu turde springe ud i noget nyt igen 💫117 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle